Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ondernemen op een manier waarbij de aandacht voor milieu, sociaal-ethische en winst gebalanceerd is. En daarnaast is afgestemd is op de verwachtingen van de belanghebbenden van de onderneming. In Nederland worden duurzaam ondernemen of impactvol ondernemen vaak als synoniemen van maatschappelijk verantwoord ondernemen gebruikt. Kiezen voor deze manier van ondernemen maakt je bedrijf sterker en toekomstbestendig.

Werknemers schoonmaak aan het werk in een hal

Wat zijn de uitgangspunten van MVO?

  • MVO is een integrale visie op ondernemen. Een visie waarbij het bedrijf waarde creĆ«ert op economisch, ecologisch en sociaal gebied.
  • MVO is verankerd in alle bedrijfsprocessen. Bij iedere beslissing wordt een afweging gemaakt tussen verschillende belangen: de belangen van betrokken personen, bedrijven en organisaties.
  • MVO is maatwerk. Voor iedere onderneming zien de MVO-activiteiten er anders uit. Dit hangt af van bedrijfsgrootte, sector, cultuur van de onderneming en bedrijfsstrategie.
  • MVO is een proces en geen eindbestemming. De doelen die worden nagestreefd veranderen in de tijd en met elke bedrijfsbeslissing. Er wordt door de onderneming gezocht naar haalbare stappen om de maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm te geven.

Is duurzaam ondernemen iets voor jou?

Misschien klinkt het alsof het focussen op maatschappelijk verantwoord ondernemen je veel werk gaat kosten. Alsof het een omslag van jou en jouw bedrijf vergt, maar gelukkig valt dat reuze mee. En je hoeft het niet alleen te doen! WSP Helmond-De Peel helpt je jouw focus te verleggen en op een duurzame manier te ondernemen.

Hoe gaan we te werk? En waar starten we? Wij geloven dat duurzaam ondernemen inhoudt dat je zoekt naar oplossingen die op een lange termijn werken. Neem bijvoorbeeld de krapte op de arbeidsmarkt. Veel bedrijven zullen tegen het probleem van openstaande vacatures aanlopen, maar de oplossing is er wel degelijk. Hij ligt misschien ergens anders dan waar je tot nu toe hebt gezocht. Een duurzaam antwoord op je personeelsvraagstukken ligt volgens WSP bij het inclusief ondernemen. Inclusief ondernemen houdt in dat je op een andere manier kijkt naar het werven van personeel. We leggen het uit!

Help me personeel te vinden
Interactie werknemers VDL
man in rolstoel (arbeidsbeperking) aan het werk

Inclusief ondernemen met WSP

Wij geloven dat het inclusieve ondernemen de toekomst, maar ook de meest verantwoorde manier van ondernemen is. Je wil als ondernemer je openstaande vacatures vullen en door de krapte op de arbeidsmarkt lijkt dit onmogelijk. Dat is het gelukkig niet. Kies niet voor de snelle oplossing, maar ga voor duurzaam inzetbaar personeel. Zoek op een plek waar je nog niet hebt gekeken, of laat ons het doen. WSP Helmond-De Peel heeft een groot netwerk van partners die je kunnen helpen met het invullen van jouw vacatures. Door anders te kijken naar het werven van personeel en het inclusief te maken van de selectie van nieuwe werknemers geeft WSP antwoord op jouw personeelsvraagstuk.

Ik wil inclusief ondernemen!

Werken aan slimme personeelsoplossingen

Werkgevers anno nu kiezen voor slimme personeelsoplossingen. Als je werft via WSP werk je aan een divers en inclusief personeelsbestand. Jongeren, 50-plussers, mensen met een arbeidsbeperking en statushouders, het zijn allemaal mensen die graag willen werken. Misschien heb je er eerder nog niet aan gedacht, maar het kan precies de oplossing zijn die je zoekt.

Op het eerste oog lijkt het wellicht geen geschikte kandidaat voor je vacature, maar bijvoorbeeld in een intern leerwerktraject leid je een jongere of 50-plusser op voor het werk bij jou op de werkvloer. Dankzij subsidies en regelingen kun je ook werk bieden aan werkzoekenden met een arbeidsbeperking of bijvoorbeeld een statushouder. Maak kennis met onze werkzoekenden en ontdek hoe dit talent op je werkvloer van pas komt.

Lees meer over de mogelijkheden
Heftruck met textiel en werknemer

Benieuwd wat WSP voor jou kan betekenen?

Vele ondernemers gingen je al voor en ook voor jouw situatie vinden wij de passende oplossing. Onze adviseurs staan je bij met woord en daad, om te kijken welke regeling het beste bij jou past. Wacht niet langer en neem contact op!

Anne Loeffen

Anne Loeffen

Adviseur werkgeversdiensten
Branche: Zorg & Welzijn
Werkgebied: regio Helmond-De Peel
Hilde Bouwmans-Cats

Hilde Bouwmans-Cats

Manager werkgeversdienstverlening
Branche: algemeen
Werkgebied: regio Helmond-De Peel
Abdel Zariouh

Abdel Zariouh

Manager Werkgeversdienstverlening
Branche: algemeen
Werkgebied: regio Helmond-De Peel
Nicole Snoeck

Nicole Snoeck

Adviseur werkgeversdiensten
Branche: Horeca, Kunst/Cultuur & Recreatie
Werkgebied: regio Helmond-De Peel