WSP Helmond-De Peel
Ook voor werkgevers in zwaar weer

Ondernemers in zwaar weer

Als gevolg van de zeer sterk gestegen energieprijzen komen steeds meer werkgevers met hun bedrijf in zwaar weer of dreigen hierin terecht te komen. In combinatie met de sterk gestegen inkoopkosten, personeelstekorten en de terugbetalingsplicht van de in coronatijd opgebouwde belastingschulden zijn veel werkgevers in een soort perfecte storm beland.

Als WSP Helmond-De Peel zijn we er voor de werkgevers in onze arbeidsmarktregio. Ook – en misschien wel juist – als ze in zwaar weer verkeren. Vanuit onze één loket-filosofie kunnen we als strategisch partner adviseren: in goede en slechte tijden. Onze 19 accountmanagers en adviseurs staan voor je klaar.

Luisteren en meedenken

We maken een afspraak en op basis van jouw specifieke situatie gaan we samen aan de slag. Als er relevante dienstverlening binnen Senzer, UWV of een partner beschikbaar is, helpen we je hiermee direct verder. Anders adviseren we in bredere zin en denken met je mee over je personeelsvraagstukken die door deze kostencrisis urgent zijn geworden.

Eerlijk is eerlijk, de beschikbare regelingen waar we op terug kunnen vallen zijn beperkt. De twee regelingen vanuit de Rijksoverheid – het prijsplafond op energieprijzen en de TEK-regeling voor grootverbruikers – bieden slechts gedeeltelijk soelaas voor de sterk gestegen energieprijzen. En ook bijvoorbeeld de BBZ-dienstverlening vanuit Senzer biedt lang niet altijd de helpende hand voor de problemen waar je als ondernemer mee worstelt.

Dus juist daarom is het goed om te sparren met onze adviseurs en accountmanagers. Samen kijken we of we tot passende oplossingen kunnen komen voor je (urgente) personeelsvraagstukken. Zo is het misschien een uitkomst om een deel van je medewerkers tijdelijk bij een andere werkgever te detacheren.

Relevante dienstverlening binnen Senzer, UWV of een partner
Signalen verzamelen

Signalen verzamelen

Vanuit onze brede kennis, de jarenlange ervaring en de sterke lokale netwerken van Senzer en UWV is de kans groot dat we je op het juiste spoor kunnen zetten. En mochten we niet concreet kunnen helpen, dan bieden we in ieder geval een luisterend oor. Het spreekwoord luidt niet voor niets: ‘Gedeelde smart is halve smart’.

Alle signalen die we vanuit werkgevers ontvangen – ook als we niet kunnen helpen – bundelen we en delen we met andere overheden en bijvoorbeeld vakbonden en werkgeversorganisaties. Uiteraard zonder jouw naam en toenaam, maar wel in de hoop dat de verzamelde signalen ertoe leiden dat werkgevers in brede zin gerichter geholpen kunnen worden. Gezonde werkgevers zijn immers cruciaal voor onze regionale arbeidsmarkt.

Zit je als werkgever of ondernemer in zwaar weer of dreig je in zwaar weer terecht te komen? Neem dan contact met ons op.

Adviseur werkgevers WSP

Stel je vraag via het contactformulier

Stel je vraag via het formulier en onze collega die het beste antwoord kan geven op je vraag neemt spoedig contact met je op.

Toch even bellen? We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 uur en 17:00 uur.

Laat een van onze collega’s je terugbellen