Regio in Beeld Helmond-De Peel 2022

Vorige week is het jaarlijkse rapport Regio in Beeld gepubliceerd. Regio in Beeld schetst per arbeidsmarktregio een beeld van de ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt. Zo kijkt het naar actuele arbeidsmarktontwikkelingen en knelpunten in de aansluiting tussen vraag en aanbod. Daarmee brengt het kansen op de arbeidsmarkt in kaart om vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen.

  • 2022 is het jaar waarin de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt een recordhoogte bereikte. In Noord-Brabant is de arbeidsmarkt zeer krap.
  • In alle beroepsgroepen is sprake van een (zeer) krappe arbeidsmarkt.
  • In een jaar tijd steeg het aantal openstaande vacatures met 40% Noord-Brabant naar 78.050. Aan de andere kant daalde het aantal WW-uitkeringen tot 23.550 in Noord-Brabant, dat is een afname van 26% ten opzichte van een jaar geleden.
  • Er staat nog steeds talent aan de kant, het onbenut arbeidspotentieel: mensen die mogelijk (meer) ingezet kunnen worden.
  • Het tekort aan personeel wordt ook steeds meer gevoeld in Noord-Brabant en in een aantal sectoren zal deze krapte structureel zijn. Dit vraagt een andere aanpak op de arbeidsmarkt. UWV wil samen met partners (gemeenten, vakbonden, onderwijs en werkgevers) er voor iedereen zijn en een nog actievere rol spelen op de arbeidsmarkt. In hoofdstuk 5 van Regio in Beeld gaan we in op enkele oplossingsrichtingen.

Regio in Beeld wordt uitgegeven door UWV en is bestemd voor alle professionals op het gebied van de arbeidsmarkt.

Klik op de onderstaande link om Regio in Beeld Helmond-De Peel 2022 te downloaden (pdf).

Podcast WSP

Regio in Beeld Helmond-De Peel 2022

Al je vragen over inclusief ondernemen snel en goed beantwoord

Adviseur Werkgevers WSP receptie

Stel je vraag direct

Elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 uur en 17:00 uur

Laat een van onze collega’s je terugbellen