Loonkostensubsidie

Schneider Electric vrouw aan het werk op verpakkingslijn

Wat is loonkostensubsidie?

De loonkostensubsidie is een aanmoediging voor werkgevers om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen en te houden. Een werkgever die mensen met een arbeidsbeperking in dienst heeft, kan een aantal financiƫle regelingen gebruiken. Zoals loonkostensubsidie. Werknemers met een arbeidsbeperking kunnen niet altijd het minimumloon verdienen. Bijvoorbeeld als de werknemer minder productief is dan een werknemer zonder een handicap. Met loonkostensubsidie krijgt de werknemer het normale salaris. De overheid betaalt de werkgever voor de kleinere productiviteit. De loonkostensubsidie vergoedt het verschil tussen loonwaarde en minimumloon. De maximale vergoeding is 70% van het minimumloon.

WSP helpt werkgevers inclusief ondernemen

Onze arbeidsmarktregio behoort tot de koplopers in Nederland voor wat betreft gerealiseerde LKS-plaatsingen. Wellicht biedt deze regeling dus ook mooie kansen voor jouw bedrijf!

In de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel wordt deze regeling namens de gemeenten uitgevoerd door Senzer. Interesse? Neem dan contact op met een van onze collega’s. We helpen je graag!

Op de website van Senzer lees je meer over de loonkostensubsidie. Ook kun je via onderstaande button de brochure downloaden.

Folder loonkostensubsidie
man in rolstoel (arbeidsbeperking) aan het werk

Al je vragen over inclusief ondernemen snel en goed beantwoord

Adviseur Werkgevers WSP receptie

Stel je vraag direct

Elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 uur en 17:00 uur

Laat een van onze collega’s je terugbellen