‘Ouderwets plezier’ in het werk bij Schneider Electric

Halverwege september was het tijd voor taart, want Senzer en Schneider Electric vierden hun eenjarige samenwerkingsverband. Dat valt gerust een succes te noemen, want per 1 november krijgen twee Senzer-medewerkers een contract bij het bedrijf.

Benieuwd hoe inclusiviteit werkt voor jouw bedrijf?

Bel of mail voor een afspraak
Logo Schneider Electric
Medewerker aan het werk bij Schneider Electric dankzij Strategische personeelsplanning

Bij binnenkomst op de locatie in Helmond wordt al snel duidelijk op welke schaal Schneider Electric opereert. In drie reusachtige hallen staan tientallen stellingen vol met apparatuur. Van besturingskasten voor fabrieken tot producten die bij iedereen in en rondom huis zijn gemonteerd. Bij elke stelling hangt een formulier met informatie over de klant. Want ook de klanten zijn divers: zowel particulieren als groothandels nemen hun producten af bij Schneider Electric.

Vis in het water

Het distributiebedrijf besloot vorig jaar te onderzoeken of Senzer-medewerkers ingeschakeld konden worden op de werkvloer. Wat begon met zeven medewerkers is inmiddels meer dan verdubbeld, naar vijftien. En operations manager Reidar Timmermans ziet nog ruimte voor groei. ‘We zien dat veel medewerkers die hier via Senzer binnenkomen zich als een vis in het water voelen. Zij zijn blij en wij zijn blij. Daarom komen vanaf 1 november twee medewerkers zelfs bij ons in dienst.’

Een van die medewerkers is Kirsten. Zij heeft het afgelopen jaar flinke stappen gezet. Roy Parijs, manager Human Resources bij Schneider Electric: ‘We wilden vanuit Schneider Electric Kirsten sowieso een contract bij ons aanbieden, maar haar teamleider had zonder ons te raadplegen haar daarvóór al persoonlijk gevraagd. Een prachtig compliment.’ Daarmee wordt het doel van Senzer bereikt: de in-, door- en uitstroom vindt allemaal plaats bij Schneider Electric.

Schneider Electric vrouw aan het werk op verpakkingslijn
Schneider Electric medewerkers aan het werk

Juiste mensen op juiste plek

Wat maakt deze samenwerking zo’n succes? Remko van Asten, werkleider bij Senzer, zegt dat het komt doordat het hier goed lukt de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. ‘We kijken niet alleen naar het type werkzaamheden, maar ook naar het type mens dat past binnen het team van Schneider.’ Per afdeling wordt er zorgvuldig gekeken naar de best mogelijke teamsamenstelling. ‘Bovendien denk ik dat het een succes is omdat medewerkers merken dat ze hier kunnen doorgroeien.’ Daardoor gaan de Senzer-medewerkers volgens Remko met ‘ouderwets plezier’ naar hun werk. ‘Het is nu belangrijk om onze samenwerking te blijven ontwikkelen. Zodat we er voor alle partijen het beste uit blijven halen.’

Het is tijd om aan jouw succesverhaal te werken

Adviseur Werkgevers WSP receptie

Stel je vraag direct

Elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 uur en 17:00 uur

Laat een van onze accountmanagers je terugbellen