Van vooroordeel naar wederzijds voordeel

De een noemt het koudwatervrees. De ander heeft het over een sprong in het diepe. En wat te denken van een ongewis avontuur? Bij Joris Swinkels, vestigingsleider Medipoint Helmond, hoor je echter een heel ander geluid. “Stap over die vooroordelen heen en je ontdekt kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als je ziet wat mensen wél kunnen, ontdek je een verrassend potentieel.”

Benieuwd hoe inclusiviteit werkt voor jouw bedrijf?

Bel of mail voor een afspraak
Logo Medipoint
Werknemer medipoint aan het poetsen

Sociaal ondernemen

Bij Medipoint in Helmond weten ze waar ze het over hebben. Het bedrijf levert hulpmiddelen voor zorgvragen. Denk aan rollators, wc-stoelen en scootmobielen die mensen in staat stellen om beter te bewegen, sneller te herstellen of langer thuis te wonen. Met de vergrijzing brengt dat veel werk met zich mee, in de logistiek en in de schoonmaak. Door deze variatie is er werk op ieder niveau en kan iedereen doen waar-ie goed in is. Mensen met een beperking kunnen hier op hún niveau aan de slag. En met succes. Joris Swinkels: “Het is belangrijk dat mensen mee kunnen draaien in de samenleving. Sociaal werkgeverschap betekent voor ons dat wij mensen werk gunnen. Iedereen verdient een kans.”

Samenwerking Senzer

Hoe laat je mensen op hun niveau werken? Als je weet wat je doet hoef je geen koudwatervrees te hebben! Medipoint werkt samen met Senzer. “Daar kennen ze niet alleen ons bedrijf maar weten ze ook wat kandidaten in hun mars hebben. Dan kun je met passen en meten én flexibiliteit taken en talenten op elkaar afstemmen. Daarbij durven we een stapje extra te zetten en mensen tegemoet te komen. Met aangepaste werktijden bijvoorbeeld. Of bij weinig arbeidsritme. Senzer heeft inmiddels meerdere kandidaten bij ons geplaatst.”

Voorbeeld

“Heb je bij de eerste kennismaking een klik? Zet een tweede stap! Dat hebben wij gedaan bij Tineke Sleegers en Shakira Hart. Tineke deed vrijwilligerswerk bij de LEV-groep maar is lang uit de roulatie geweest en Shakira is een alleenstaande moeder, beiden zaten in de bijstand. Zij zijn een maand op proef geweest en hebben nu een contract voor een jaar. Voor hen was het een opluchting, voor ons een aanwinst. Voor Shakira was het een uitkomst dat wij met haar werktijden konden schuiven. Nu kan zij eerst haar zoontje naar school brengen.

Tineke en Shakira reinigen de gebruikte hulpmiddelen die terugkomen. Met stoom worden krukken, rolstoelen en scootmobielen schoongemaakt en gedesinfecteerd om straks weer opnieuw uitgeleverd te worden. Zij weten van aanpakken en passen in het team. Het werk valt snel te leren. Wij instrueren, leiden op en certificeren opleidingen.”

Vrolijke werknemers met flessen
Personeel met afstand tot de arbeidsmarkt

Begeleiding

Tineke Sleegers en Shakira Hart draaien mee alsof ze nooit anders gedaan hebben. Ze liggen goed in de groep en kennen de kneepjes van het schoonmaakvak. “Daar hebben we samen de hand in gehad, Senzer en Medipoint.” Joris Swinkels: “Zorg voor een warm welkom, begeleid mensen, geef ze een buddy, houd een oogje in het zeil en bied een luisterend oor. Dan kun je oplossingen zoeken als iets niet naar wens gaat. Zo overbrug je de afstand tot de arbeidsmarkt, creëer je kansen, gemotiveerde medewerkers en wederzijds voordeel. Wie heeft het dan nog over een sprong in het diepe of een ongewis avonduur? Hoog tijd om vooroordelen te laten varen.”

Het is tijd om aan jouw succesverhaal te werken

Adviseur Werkgevers WSP receptie

Stel je vraag direct

Elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 uur en 17:00 uur

Laat een van onze accountmanagers je terugbellen