Mensen goed uit de verf laten komen

Bart Verbiest heeft een bijzonder talent. Hij kan afstanden tussen mensen overbruggen. Daardoor vinden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt steeds vaker een plek op de steigers en ladders van zijn schildersbedrijf. Want ook als je geen schilder bent is hier veel mogelijk. Of, zoals Bart het zelf zegt: “Iedereen is welkom. En iedereen verdient een kans!”

Benieuwd hoe inclusiviteit werkt voor jouw bedrijf?

Bel of mail voor een afspraak
Verbiest Schilderwerken logo

Een mooi vak leren
Verbiest Schilderwerken in Helmond heeft een eigen manier van werken. Juist als het om personeel aannemen gaat is de onderneming een tikje tegendraads. Bart Verbiest: “Wij zijn een schildersbedrijf dat niet alleen schilders aanneemt. Je mag ook een andere achtergrond hebben. Dat klinkt misschien vreemd. Maar dat is het niet. Schilderen kun je leren. En dat doe je in de praktijk. Wat je nodig hebt? Motivatie en belangstelling voor het schildersvak. Een prettige persoonlijkheid is mooi meegenomen. Via het Senzer Tempo-Team Traject kom ik in contact met mensen die geen schilder zijn maar dat wel willen worden.”

Persoonlijke begeleiding
“Schilderen leer je door te doen. Wij doen het voor en jij doet het na. Een leerling-schilder krijgt persoonlijke begeleiding, een op een. Zo krijg je de kans jezelf te ontwikkelen. Iedere keer ga je een stapje verder, word je beter. Fouten maken mag, als je er maar van leert. Sommige groeien uit tot meesterschilder met MBO-diploma. De mensen die wij aannemen zijn divers. Autisme, moeilijke jeugd, weinig zelfvertrouwen of lang uit het arbeidsproces geweest. Wij investeren in mensen. En dat betaalt zich terug in loyale medewerkers, een fijn team, vakwerk en mooie opdrachten.”

Hart voor mensen, zicht op cijfers
“Met een goed team kun je ver komen. We werken dan ook door heel Nederland: in Oud-Gastel, Utrecht, Almere, Arnhem en Best. We werken voor fabrieken, winkelketens en hotels. We hebben zeven man aan de slag en draaien op volle toeren. Spuitwerk is ons specialisme. Met een app heb ik overzicht op de projecten: uren, materiaal, kilometers en kosten. Handig, die app. In één oogopslag weet ik hoe het bedrijf ervoor staat en de administratie is altijd bij. Zo hou ik extra tijd over voor de mensen.”

Schilder aan het werk

Ons werk wordt gewaardeerd

Abdelhamid Belhadj: “Solliciteren is een kwestie van gevoel. En bij Bart Verbiest voelde het direct goed. Bart is een baas die weet wat je nodig hebt. Goed gereedschap. Werkkleding. Een veilige werkomgeving. Kortom alles wat je nodig hebt om vakwerk te leveren.”

Door heel Nederland
“Ik ben van huis uit schilder en kon direct beginnen. Ik werk nu door heel Nederland, alweer bijna een jaar. We doen mooie projecten. Denk aan hotels, fabrieken, winkelketens en markante gebouwen zoals de Cacaofabriek in Helmond.”

Rijbewijs
“Ook iets dat Bart goed voor elkaar heeft: je werkt in een fijn team, met fijne collega’s in een fijne sfeer. Samen maken we werk waar we trots op zijn. Ons werk wordt gewaardeerd. En Bart waardeert mij. Ik mag op kosten van de zaak mijn rijbewijs halen. Zo worden we nog mobieler en kunnen we op meer plaatsen tegelijk zijn.”

Geluk

Bart Verbiest is begaan met zijn mensen en leeft met hen mee. Dat heeft met zijn eigen verleden te maken. Het is hem niet altijd voor de wind gegaan. Hij kan zich goed in anderen verplaatsen. Verbiest overbrugt niet alleen afstanden tot de arbeidsmarkt maar bouwt ook bruggen naar de toekomst. “Voor mijn mensen ben ik een en al oor. Ik praat met ze. Waar wil je over tien jaar staan? Wat wil je bereiken? Hoe ziet je leven er dan uit? Dat zet mensen aan het denken. Ze gaan plannen maken. Het is fijn als medewerkers gelukkig zijn.”

Bart Verbiest

Het is tijd om aan jouw succesverhaal te werken

Stel je vraag direct

Elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 uur en 17:00 uur

Laat een van onze accountmanagers je terugbellen