Subsidie oudere werknemer

Wist je dat je als werkgever subsidie kunt krijgen voor het in dienst nemen van oudere werknemers? Bij WSP Helmond – De Peel weten we als geen ander dat het belangrijk is om ook oudere werknemers een kans te geven op de arbeidsmarkt. Deze groep heeft namelijk vaak veel ervaring en kennis in huis. De oudere werknemer kan door verschillende redenen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben opgebouwd. Daarom willen wij je graag wijzen op de mogelijkheden om deze groep te helpen én je bedrijf te laten profiteren van interessante subsidies.

Handen schudden

De mogelijke subsidies en voorzieningen

Vanuit de overheid zijn er verschillende subsidies en voorzieningen beschikbaar gesteld voor ondernemers die de afstand tot de arbeidsmarkt helpen te verkleinen. Bijvoorbeeld voorzieningen die het voor werkgevers aantrekkelijker maken oudere werknemers in dienst te nemen. Zo zijn er regelingen waarbij je een tegemoetkoming kunt krijgen in de kosten van het begeleiden van een oudere werknemer die een opleiding volgt of een (vervolg)opleiding heeft afgerond. Of bijvoorbeeld subsidies voor het aanpassen van werkplekken om ze toegankelijk te maken voor een neiuwe werknemer in een rolstoel.

Er zijn zo nog veel meer voorbeelden te noemen. Wil je meer weten over de subsidies en voorzieningen waar jij gebruik van kunt maken als je samenwerkt met WSP?

Lees hier meer over de mogelijkheden

Voorbeelden van subsidies voor oudere werknemers

Als werkgever kunt u profiteren van de volgende subsidies als u een oudere werknemer in dienst neemt:

  • Je kunt maximaal 3 jaar loonkostenvoordeel per werknemer ontvangen. Het loonkostenvoordeel is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die 1 of meer werknemers van 56 jaar of ouder en/of werknemers met een arbeidsbeperking vanuit een uitkeringssituatie in dienst nemen of houden.
  • Je kunt gebruik maken van de compensatieregeling, mits voldaan wordt aan de voorwaarden van het UWV
  • Er zijn subsidies beschikbaar voor werkplekaanpassingen
Lees meer op de website van UWV
Man werkt in de zorg

Laat WSP Helmond-De Peel je ontzorgen

Het aanvragen van subsidie voor jouw oudere werknemers of andere subsidies en regelingen kan veel tijd kosten. Waardevolle tijd die jij als ondernemer ongetwijfeld kunt gebruiken om te investeren in je onderneming. Laat je daarom ontzorgen door WSP. Onze adviseurs kennen alle mogelijkheden op het gebied van subsidies en regelingen waar jij gebruik van kunt maken. Dit betekent dat jij je hier niet langer mee bezig hoeft te houden

Neem contact op met onze adviseurs
Man en vrouw kijken naar computer
Interactie werknemers VDL

Onze adviseurs staan voor je klaar!

We staan klaar om je te helpen bij het vinden van geschikte oudere werknemers en het aanvragen van de bijbehorende subsidies en regelingen. Zo profiteert jouw bedrijf niet alleen van de ervaring en kennis van oudere werknemers, maar draag je ook bij aan een inclusieve arbeidsmarkt. Samen zorgen we ervoor dat iedereen kan meedoen!

Neem gerust contact met ons op om te bespreken hoe we je kunnen ondersteunen in het inclusief- en sociaal ondernemen. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.

Meer over sociaal ondernemen
Nicole Snoeck

Nicole Snoeck

Adviseur werkgeversdiensten
Branche: Horeca, Kunst/Cultuur & Recreatie
Werkgebied: regio Helmond-De Peel
Carel Retera

Carel Retera

Adviseur arbeid & innovatie
Branche: algemeen
Werkgebied: regio Helmond-De Peel
Linda Koolhaas

Linda Koolhaas

Accountmanager
Branche: algemeen
Werkgebied: Asten, Deurne en Someren
Erik Jansen

Erik Jansen

Accountmanager
Branche: algemeen
Werkgebied: Gemert-Bakel en Helmond