Sociaal ondernemen

Samen werken we aan een sterkere samenleving

Sociaal ondernemen is ondernemen met het doel een maatschappelijk probleem op te lossen. Of in ieder geval bij te dragen aan de oplossing van het probleem. Naast de economische doelen streven sociale ondernemers een maatschappelijk doel na en zo werken zij aan een sterkere samenleving.

Sociaal ondernemen vergt inspanning, er is een duidelijke focus op maatschappelijke doelen nodig en ondernemers moeten hierin durven te investeren. Gelukkig sta jij er als ondernemer niet alleen voor. WSP Helmond- de Peel staat sociale ondernemers bij in het halen van hun sociale doelen.

Duurzame Werknemers VDL aan het werk

Wat is sociaal ondernemen?

Bij sociaal ondernemen staat het behalen van een maatschappelijk doel voorop, voor eventuele economische doelstellingen. Sociaal ondernemen wordt vaak vergeleken met duurzaam ondernemen of Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), maar ze zijn niet hetzelfde. Er zijn zeker overeenkomsten, maar het grote verschil is dat bij een duurzame onderneming en MVO de maatschappelijke doelen op de tweede plaats komen. Sociaal ondernemers streven naar sociaal welzijn, een beter milieu en een duurzame wereld.

Lees meer over MVO

Samen op maatschappelijke missie

Sociaal ondernemen levert altijd meer op. Niet alleen voor jouw onderneming, maar voor al je werknemers betekent het meer tevredenheid en een verhoogde productiviteit. Door te focussen op het oplossen van een maatschappelijk doel maak je jouw bedrijf toekomstbestendig. Een ondernemer die zich voorneemt de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen profiteert van het duurzaam inzetbaar personeel wat hem dat oplevert. Deze mensen krijgen een kans die ze eerder niet kregen en dat zorgt voor een langdurige binding aan jouw onderneming.

Lees hier meer over de afstand tot de arbeidsmarkt
man in rolstoel (arbeidsbeperking) aan het werk

Voordelen sociaal ondernemen

Als je nog niet bent overtuigd van de toegevoegde waarde van sociaal ondernemen lichten we hier graag drie redenen nog eens extra toe:

  1. Loyale en gemotiveerde werknemers

    Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben in veel gevallen lang thuis gezeten. Vaak moeten zij vechten voor elke kans, dus grijpen zij deze met beide handen aan. Ze zijn extra gedreven aan de slag te gaan, én te blijven.

  2. Een samenwerking met WSP is financieel voordelig

    WSP Helmond- de Peel staat ondernemers kosteloos bij met specialistische kennis over sociaal werkgeverschap. Via WSP zijn er tientallen regelingen en subsidies voor jou als werkgever om inclusief ondernemen ook strategisch en economisch de beste keuze te laten zijn.

  3. Toekomstgericht

    Sociaal ondernemen is de toekomst. Je werkt daarmee aan duurzame inzetbaarheid in onze regio. En omdat we anders kijken naar werk, zien we kansen om nieuwe technieken toe te passen op de werkvloer. Uiteindelijk is inclusief ondernemen een toegevoegde waarde voor iedereen. Door te kijken naar persoonlijke krachten van potentiële werknemers en te onderzoeken waar we jou als ondernemer nu écht mee helpen.

Bee Ideas teamfoto met sociale ondernemer
Werken met een arbeidsbeperking

Wat kan WSP voor jou doen?

WSP helpt je bij het duurzaam oplossen van je personeelsvraagstukken. Door een kans te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt versterk je je eigen bedrijf. Door anders te kijken naar het werven van personeel geef je hulp aan potentiële werknemers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Op deze manier maken we onze regio Helmond-De Peel samen sterker, in sociaal en economisch opzicht. De toekomst ligt bij het sociaal ondernemen. Wil je weten hoe we jouw bedrijf toekomstbestendig kunnen maken? We komen graag in contact om je wensen te bespreken en wat we voor je kunnen betekenen.

Neem contact op