Personeel werven

Je bent op zoek naar personeel en wilt je openstaande vacatures het liefst zo snel mogelijk gevuld hebben. Dat snappen we. Personeel werven kan op vele verschillende manieren en bij krapte op de arbeidsmarkt loont het des te meer om anders te kijken naar het werven van personeel. Een vacature pagina delen op Linkedin en een advertentie op een vacaturesite had je waarschijnlijk zelf al bedacht, maar gelukkig zijn er nog veel meer manieren om personeel te werven.

Ben je benieuwd naar wat wij zien als de beste oplossingen voor jouw personeelsvraagstukken? Lees dan snel verder!

Schneider Electric vrouw aan het werk op verpakkingslijn

Aan de slag met personeel werven

Om je op weg te helpen met het zoeken naar- en het vinden van personeel hebben we 6 tips voor je:

 • Deel je vacature op jouw social media kanalen

  En bedenk wie je daarmee bereikt. Met andere woorden: het werkt in je voordeel je vacaturetekst aan te passen aan het medium wat je gebruikt om het te delen. Denk aan de doelgroep die je wil bereiken. Hoe zou jij zelf aangesproken willen worden als je onderdeel was van deze groep?

 • Ga actief op zoek

  Als vervolg op bovenstaande willen we benadrukken dat het waardevol is om daarnaast ook actief op zoek te gaan. Net afgestudeerden zijn na hun studie op zoek naar een baan. Zoek op Linkedin bijvoorbeeld eens op de hashtag #afgestudeerd. Naast dat mensen graag laten weten dat ze zijn afgestudeerd bevat een bericht met deze hashtag vaak een oproep dat zij zoeken naar een baan.

 • Maak een video van je bedrijf

  Personeel werven middels een video kan hét verschil maken! De video geeft potentiële nieuwe werknemers direct een beeld van jouw bedrijf en de sfeer binnen het bedrijf. Dat laatste is minstens net zo belangrijk als het bedrijf zelf, want mensen willen weten waar ze terecht komen. Betrek daarom je werknemers bij het maken van de video. Laat ze vertellen hoe hun dag eruit ziet, maar laat ook de informele momenten als een bedrijfsuitje of de vrijdagmiddagborrel zien. Wat zou je zelf graag willen zien van een bedrijf?

 • Schrijf je vacature inclusief

  De tekst van jouw vacature is één van de eerste indrukken die je potentiële nieuwe werknemers van je bedrijf krijgen. Houd de tekst informatief en spreek je doelgroep direct aan. Vermijd vage termen en wees eerlijk. Het klinkt logisch, maar toch worden deze punten vaak vergeten. En als grote tip: maak je vacature inclusief! Schrijf je tekst zo dat je jouw doelgroep aanspreekt, maar sluit niemand buiten. Je nieuwe personeel bevindt zich wellicht in een hoek waar je niet eerder heeft gezocht. Of zou verwachten jouw personeel te werven.

 • Denk als je doelgroep

  Adverteren om personeel te werven zal je niet onbekend zijn, maar waar doe je dat? Je wilt adverteren waar jouw doelgroep zich bevindt. En niet elke doelgroep bevindt zich op dezelfde plekken. Het is daarom erg waardevol hierover na te denken voor je jouw advertentiecampagne uitzet.

 • Schakel werknemers in

  De kans is namelijk groot dat zij iemand kennen die op zoek is naar een nieuwe baan. Daarnaast zijn zij degenen die je bedrijf goed kennen en daarom weten ze wie bij de openstaande vacature past.

Lees hier hoe WSP je helpt personeel te vinden
IT werknemers buiten in de zon

Slimme personeelsoplossingen

Personeel werven is het zoeken naar slimme personeelsoplossingen. De werkgevers van nu kiezen meer en meer voor de slimme, maar vaak onverwachte oplossingen. Onverwacht, omdat werkgevers worden verrast dat zij hun vacatures vullen door inclusief te ondernemen. Het werven via WSP Helmond- De Peel helpt je werken aan een divers en inclusief personeelsbestand. Jongeren, 50-plussers, mensen met een arbeidsbeperking en statushouders, het zijn allemaal mensen die graag willen werken. Helaas wordt deze groep mensen vaak over het hoofd gezien, en daar liggen juist de kansen. Voor hen, maar ook voor jou en jouw bedrijf!

Werknemers metaalbewerking lassen

Leidt je eigen personeel op

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij personeel werven, maar toch willen we benadrukken dat het opleiden van je eigen personeel veel voordelen heeft. Het zijn op papier misschien niet de perfecte kandidaten, maar jij beslist zelf hoe je degene opleidt. Met bijvoorbeeld een leerwerktraject leidt je een jongere of 50-plusser op voor het werk bij jou op de werkvloer. En WSP helpt je daarbij. In samenwerking zetten we een leerwerktraject op waardoor nieuw personeel makkelijker aansluiting bij jouw bedrijfscultuur en de vacature.

Een reden om niet te kiezen voor het opleiden van personeel kunnen de kosten zijn die daarbij komen kijken. Dan hebben we goed nieuws: als je werft via WSP kun je gebruik maken van onze subsidies en andere regelingen. Denk aan subsidies voor omscholen van kandidaten, voor begeleiding op de werkvloer, een aanpassing van de werkplek of een bijdrage in de loonkosten.

Via onderstaande knop lees je alles over de mogelijke subsidies en regelingen.

Naar subsidies en regelingen

De voordelen van het personeel werven via WSP

 • Via WSP werk je aan een divers en inclusief personeelsbestand. Naast de subsidies en regelingen waar je voor in aanmerking komt zijn er nog meer voordelen aan het werven van personeel via WSP.
 • Je zult merken dat je resultaten beter worden. Het samenwerken met mensen van verschillende achtergronden stimuleert de creativiteit binnen jouw organisatie.
 • Je omzet zal stijgen. Door te werken met een divers personeelsbestand kun je meer klanten begrijpen en bedienen. Ook maak je meer kans bij aanbestedingen.
 • De maatschappelijke impact die je maakt. Je bedrijf straalt uit maatschappelijk verantwoord én inclusief te willen ondernemen. Samen met WSP zorg je voor meer banen, voor meer mensen.
Samenwerken met WSP
Schneider Electric medewerkers aan het werk

Wat kan WSP voor jou doen?

WSP helpt je bij het duurzaam oplossen van personeelsvraagstukken. Ook al is er een krapte op de arbeidsmarkt, werkzoekenden zijn er wel! WSP helpt je ze te vinden. Met een andere kijk op het werven van personeel bieden we hulp aan potentiële werknemers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Op deze manier maken we regio Helmond-De Peel samen sterker, in sociaal en economisch opzicht. Ben je benieuwd hoe we jouw bedrijf toekomstbestendig kunnen maken? We komen graag in contact om jouw wensen te bespreken.

Anne Loeffen

Anne Loeffen

Adviseur werkgeversdiensten
Branche: Zorg & Welzijn
Werkgebied: regio Helmond-De Peel
Abdel Zariouh

Abdel Zariouh

Manager Werkgeversdienstverlening
Branche: algemeen
Werkgebied: regio Helmond-De Peel
Marleen Wormgoor

Marleen Wormgoor

Adviseur werkgeversdiensten
Branche: Transport & Logistiek - Techniek - Bouw - Agrarisch
Werkgebied: regio Helmond-De Peel
Hilde Bouwmans-Cats

Hilde Bouwmans-Cats

Manager werkgeversdienstverlening
Branche: algemeen
Werkgebied: regio Helmond-De Peel