Samen aan de slag met voordelen

Subsidies en regelingen

Er zijn tientallen regelingen en subsidies voor jou als werkgever om inclusief ondernemen ook strategisch en economisch de beste keuze te laten zijn. Van jobcoaching tot no-riskpolis. Onze accountmanagers weten er het fijne van, zodat jij dat niet hoeft.

Werken met bijzonder talent vraagt soms om een andere aanpak, zowel vooraf als tijdens het dienstverband. Dus geven wij je advies over alle mogelijkheden die het UWV, de overheid en Senzer aanbieden om je bedrijf met inclusief ondernemen te laten floreren. Betrouwbaar en op maat.

man in rolstoel (arbeidsbeperking) aan het werk

De werkvloer van de toekomst

Ook technologie helpt mee aan een inclusieve arbeidsmarkt. Beamers die processtappen laten zien, exoskeletten die de handen van een medewerker laten bewegen of met een VR-bril alvast proefdraaien op een nieuwe werkplek. Met inclusieve technologie zorgen we voor meer loonwaarde en eigenwaarde. We nodigen je graag uit in ons Innovatielab.

Suzanne en Thom in gesprek tijdens het werk

Participatiewet en banenafspraak

De Participatiewet en de Banenafspraak spelen een belangrijke rol bij het streven naar een inclusieve arbeidsmarkt, waarin iedereen de kans krijgt om volwaardig deel te nemen aan het arbeidsproces. Als WSP Helmond-De Peel begrijpen we de waarde van deze wetgeving en zetten we ons in om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen en werkgevers te ondersteunen bij het vullen van hun openstaande vacatures.

Lees hier meer over de participatiewet

Financiële voordelen

Het gebruikmaken van subsidies en voorzieningen kan werkgevers aanzienlijke financiële voordelen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan een loonkostensubsidie of de no-risk polis die je als werkgever beschermt tegen loondoorbetalingsverplichtingen bij ziekte van de werknemer.

Het benutten van deze subsidies en voorzieningen draagt bij aan een duurzame en inclusieve bedrijfsvoering, waarbij je niet alleen financieel voordeel behaalt, maar ook maatschappelijke impact creëert en daadwerkelijk iets betekent voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wist jij bijvoorbeeld dat er subsidies zijn voor het in dienst nemen van oudere werknemers? Lees er via onderstaande knop meer over:

Subsidies voor oudere werknemers
Personeel met afstand tot de arbeidsmarkt
William Verkoelen en werknemer in de keuken

Een Breed offensief: werken met arbeidsbeperking

Met Breed offensief zijn maatregelen voorgesteld door de Rijksoverheid om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Ongeveer de helft van de mensen met een arbeidsbeperking heeft een baan en maar 1 op de 12 werkgevers heeft iemand met een arbeidsbeperking in dienst. Daar moet verandering in komen!

Lees hier meer over het Breed offensief

Voordelen inclusief ondernemen

Inclusief ondernemen biedt zowel bedrijven als de samenleving talloze voordelen. Door mensen met verschillende achtergronden, leeftijden en talenten aan te nemen, kan een bedrijf profiteren van een grotere creativiteit, innovatie en probleemoplossend vermogen. Bovendien vergroot inclusief ondernemen de toegang tot de arbeidsmarkt voor groepen die traditioneel worden ondervertegenwoordigd, zoals mensen met een handicap of mensen uit etnische minderheden. Inclusief ondernemen leidt dus tot een vermindering van ongelijkheid en een rechtvaardigere samenleving.

Wil je meer lezen over de kracht van inclusief ondernemen?

Lees hier meer over inclusief ondernemen
Second life Textile werknemers

Al je vragen over subsidies, regelingen en mogelijkheden snel en goed beantwoord

Adviseur Werkgevers WSP

Stel je vraag direct

Elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 uur en 17:00 uur

Laat een van onze accountmanagers je terugbellen

    Wat last van koudwatervrees?

    In de afgelopen jaren hebben we al tientallen bedrijven geholpen. Laat je overtuigen door de ervaringen die zij hebben met alle subsidies en voorzieningen. We brengen je graag met hen in contact. Want, inclusiviteit werkt.