Arbeidsrecht

Arbeidsrecht gaat om de verhouding tussen werkgever en werknemer. Deze tak van het recht behandelt de rechten en de plichten van werkgevers tegenover hun werknemers. Werkgevers zijn verplicht te zorgen voor een veilige en gezonde werkplek voor hun werknemers. Daarnaast hebben werkgevers een algemene zorgplicht ten opzichte van hun werknemers. Aan de andere kant hebben werkgevers het recht om hun werknemers instructies te geven en regels op te stellen. Deze instructies en regels hebben betrekking op het werk wat zij doen en de goede orde binnen het bedrijf.

Werknemer XXL Nutrion

Waarom is arbeidsrecht zo belangrijk?

Als werkgever wordt u dagelijks geconfronteerd met arbeidsrechtelijke kwesties. U moet arbeidsovereenkomsten opstellen, wordt geconfronteerd met disfunctionerende of zieke werknemers, krijgt te maken met arbeidsconflicten of uw bedrijf moet wellicht reorganiseren wegens veranderende marktomstandigheden. U wilt als werkgever conflicten met uw werknemers voorkomen natuurlijk. Daarom is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de rechten en plichten van u als werkgever, maar ook van die van uw medewerkers. De belangen bij arbeidsrecht zijn dus voor beide partijen groot.

Inclusief ondernemen met WSP

Wij geloven dat het inclusieve ondernemen de toekomst, maar ook de meest verantwoorde manier van ondernemen is. Inclusief ondernemen vergt een andere kijk op de werving van uw personeel, maar ook op de relatie tussen u en uw werknemers. De adviseurs van WSP helpen u graag zoeken naar hoe u inclusief ondernemen deel kunt maken van uw bedrijf. Op het gebied van arbeidsrecht hebben we alle kennis in huis om u met raad en daad bij te staan.

Ik wil inclusief ondernemen!
Schilder werknemer

WSP is er voor werkgevers

Bij WSP heeft u uw eigen contactpersoon die u en uw bedrijf door en door kent en daarom weet hoe u het beste geholpen kunt worden. Heeft u naast deze vragen nog andere vragen over arbeidsrecht? WSP staat dagelijks voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Harpreet Sidhu

Harpreet Sidhu

Adviseur werkgeversdiensten
Branche: Zakelijke dienstverlening
Werkgebied: regio Helmond-De Peel
Nicole Snoeck

Nicole Snoeck

Adviseur werkgeversdiensten
Branche: Horeca, Kunst/Cultuur & Recreatie
Werkgebied: regio Helmond-De Peel
Angela Blok

Angela Blok

Adviseur werkgeversdiensten
Branche: Schoonmaak
Werkgebied: regio Helmond-De Peel
Linda Koolhaas

Linda Koolhaas

Accountmanager
Branche: algemeen
Werkgebied: Geldrop-Mierlo en Helmond